Passioneret urmagerholder håndværket i live

Kåre Schneeklother

Kåre Schneeklother en klassisk urmager, der brænder for sit håndværk og servicerer alt fravintage-armbåndsure til Frederiksborg Slots ure. I butikken fører han desudenet stort udvalg af nye schweiziske kvalitetsure. 

Urbranchen er ikke, hvadden har været. Faktisk mener urmager Kåre Schneekloth, at deklassisk uddannede urmagere er ved at være en uddødrace. Netop derfor holder han fanen højt og tilbyder at servicere og rådgiveomkring alle former for ure.

”Der er efterhånden ikke mange urmagere tilbage, der har en brederfaring med både nye og gamle ure. Man kan nemt finde servicefolk, der kan rense og samle- men det grundlæggende urmagerhåndværk er efterhånden en sjældenhed”, sigerKåre Schneekloth, der er uddannet fra en kongelig hofleverandør og har englødende passion for de helt gamle ure. Derfor er han manden at kontakte, hvisdu har arvet et gammelt ur, som trænger til at blive repareret ellerserviceret.

“Jegvar heldig med min uddannelse. Vi fik nogle ure i hænderne, som ikke kommer indhver dag. Der ligger en historie i de gamle ure, som er værd at holde ilive. For nyligt reparerede vi fx et helt unikt lygteur fra 1880erne på FrederiksborgSlot”.

Palæet Urmager Juveler

To butikker med kvalitetsure

Siden 2001 har Kåre Schneekloth arbejdet i sin forretning i Hillerød,og sidste år udvidede han med en butik i Kgs. Lyngby. Begge steder tilbyder hanurmagerservice og fører et håndplukket udvalg af kvalitetsure fra isærschweiziske producenter - bl.a. Certina, Victorinox og Montblanc, som KåreSchneekloth føler er lidt overset herhjemme.

“Alle vore varer er udvalgt med omhu og ud fra det koncept, atdet skal være schweiziske ure eller skandinavisk designede ure i schweiziskkvalitet. Her er ure og smykker for enhver smag og i alle tænkeligeprisklasser. Er man på udkig efter et kvalitetsur med mekanisk værk, kan de fåsi ordentligkvalitet fra 5.500 kr. og opefter”.

For at giv sin viden videre og holde håndværket i live, sørgerKåre Schneekloth for jævnligt at uddanne lærlinge i faget.

Holderhåndværket i live
“Jeg lægger stor vægt på, at man skal brænde ligeså meget for det, som jegselv gør. Vi er ikke bare et serviceværksted, vi er urmagere og er stolte afvores faglighed. Jeg kan godt en gang imellem tage mig selv i at køre ned ibutikken om aftenen, når børnene er lagt i seng og lige justere noget, jeg hartænkt på i løbet af dagen. Det kan godt være, jeg ført kommer hjem klokken 2,men så kan jeg gå i seng med ro i sindet, fordi jeg ved, at jeg har gjort detbedst tænkelige for en kundes ur. Med mekaniske ure er der altid noget, der kangøres lidt bedre. Måske skal balancen justeres en anelse eller spiralen rettes.Det er lidt ligesom med en cykel, hvor selv den mindste ujævnhed kan få gearettil at køre dårligt. Så vi arbejder lidt som cykelsmeden, blot med meget mindredele”,siger Kåre Schneekloth.