Passioneret urmager holder håndværket i live

Kåre Schneekloth

Kåre Schneekloth en klassisk urmager, der brænder for sit håndværk og servicerer alt fra vintage-armbåndsure til Frederiksborg Slots ure. I butikken fører han desuden et stort udvalg af nye schweiziske kvalitetsure. 

Urbranchen er ikke, hvad den har været. Faktisk mener urmager Kåre Schneekloth, at de klassisk uddannede urmagere er ved at være en uddødrace. Netop derfor holder han fanen højt og tilbyder at servicere og rådgive omkring alle former for ure.

”Der er efterhånden ikke mange urmagere tilbage, der har en bred erfaring med både nye og gamle ure. Man kan nemt finde servicefolk, der kan rense og samle men det grundlæggende
urmagerhåndværk er efterhånden en sjældenhed”, siger Kåre Schneekloth, der er uddannet fra en kongelig hofleverandør og har en glødende passion for de helt gamle ure. Derfor er han manden at kontakte, hvis du har arvet et gammelt ur, som trænger til at blive repareret eller serviceret.

“Jeg var heldig med min uddannelse. Vi fik nogle ure i hænderne, som ikke kommer ind hver dag. Der ligger en historie i de gamle ure, som er værd at holde i live. For nyligt reparerede vi fx et helt unikt lygteur fra 1880'erne på Frederiksborg Slot”.

Palæet Urmager og Juveler

Palæet satser på håndværket

I Palæet i Kgs. Lyngby har man udvidet med en ekstra urmager for at imødekomme den stigende efterspørgsel på servicering af mekaniske ure. Samtidig skal en nyansat smykkedesigner hjælpe med at realisere kundernes smykkedrømme.

Der er kommet nyt personale i den klassiske ur- og smykkebutik Palæet i Kgs. Lyngby. Indehaver Kåre Schneekloth har indtil for nyligt været eneste uddannede urmager, men ved årsskiftet ansatte han Phuong til at hjælpe med at dække den stigende efterspørgsel for servicering af klassiske, mekaniske ure. “Selvom Phuong er nyuddannet urmager, har hun 15 års erfaring fra branchen, bl.a. hos Ole Mathiesen. Nu skal hun være med til at forstærke vores urmagerværksted, og det er nødvendigt, for mængden af reparationer og serviceeftersyn stiger”, siger Kåre Schneekloth.

Få hjælp til dine drømmesmykker
Phuong er ikke det eneste nye ansigt i Palæet, for også Maria Sørrig er kommet til. Hun er uddannet smykkedesigner fra KEA og skal fremover hjælpe med at designe skræddersyede smykker for kunder på udkig efter noget unikt. “Vi har mange kunder, der gerne vil have lavet gamle arvesmykker om til noget nyt, og her kan Maria hjælpe med at visualisere kundernes ønsker og komme med idéer til form, materialevalg og udtryk. Efterfølgende får vi lavet smykket på vores guldsmedeværksted”,
siger Kåre Schneekloth.

Maj 2022.